Nieuws Projecten

Airconditioning in Chaco om onderwijs te garanderen

Tres Isletas ligt in het noorden van Argentinië, op ongeveer 200 km van Resistencia, de hoofdstad van de provincie Chaco, met een extreem heet klimaat. De minimumtemperatuur ligt in de winter rond de 15°C en in de zomer kan deze oplopen tot 50°C. Chaco is één van de provincies met de grootste behoeften van hulpmiddelen in Argentinië en Tres Isletas ontkomt niet aan deze realiteit: bijna 50% van de bevolking is analfabeet en de meerderheid daarvan woont in de wijk Nueva Alianza – waar de Jesús María-school is gevestigd – inclusief de kwetsbare inheemse gemeenschap van Qom, die ongeveer 2.000 mensen vertegenwoordigt.

Begin 2000 huldigde de religieuze congregatie van Jesús María de Jesús María-school in om tegemoet te komen aan de behoeften van de inwoners van de wijk Nueva Alianza, door hulpmiddelen aan te bieden voor het opvoeden van kinderen en het zoeken naar betere levensomstandigheden met kansen voor de toekomst. Gezien veel van deze kinderen de eerste generaties in hun familie zijn die kunnen lezen en schrijven.

De school biedt onderwijs aan 850 kinderen op alle niveaus: kleuterschool, lagere school en de eerste twee jaar van het secundair onderwijs. De middelbare school werd ingehuldigd in 2021 en telt momenteel 148 leerlingen, met 74 nieuwe leerlingen die elk nieuw schooljaar binnenkomen, om tegen het jaar 2025 in totaal 370 leerlingen te voorzien. Daarom worden er elk jaar twee nieuwe klaslokalen ingehuldigd voor deze nieuwkomers. In maart 2023 beginnen 15-jarige studenten met hun studie, met de behoefte aan klaslokalen in leeromstandigheden, aangezien klimaatwelzijn een fundamentele voorwaarde is voor een betere leeromgeving.

Om deze reden zijn er twee airconditioningunits wenselijk (één voor elke kamer) die 1.046.000 Argentijnse peso’s vereisen voor de aankoop van de airconditioningapparatuur en 112.000 Argentijnse peso’s voor de installatie ervan.

👉Voor meer informatie over Jesús María school kun je de website bezoeken

Facebook: https://www.facebook.com/CentroComunitarioJesusMaria 

Instagram: https://www.instagram.com/centro.comunitariojm/ 
📩info@tresisletasjm.org.ar

Comments are closed.