kids ready to go on scene
Nieuws Projecten

Samenwerken voor de kunsten: help Rafaela’s cultureel centrum te renoveren

Centro Ciudad de Rafaela is een non-profitorganisatie die zich inzet om verschillende activiteiten op het gebied van podiumkunsten te bevorderen en te ondersteunen, voornamelijk theater, maar ook andere disciplines zoals koor, lezen, magie, dans en beeldende kunst. De organisatie streeft ernaar ondersteuningsnetwerken te creëren met de samenleving, publieke en private instellingen en hun artistieke collectieven, met als doel voortdurend artistieke activiteiten te bevorderen in de stad en in het hele land. De leden van de organisatie worden gedreven door hun passie voor hun werk, hun toewijding aan de ontwikkeling van de kunsten en hun sociale bewustzijn. 

Centro Ciudad de Rafaela gebruikt haar ruimte om eigen workshops aan te bieden, waarvan de meeste gratis zijn en gericht op alle soorten publiek, van kinderen tot volwassenen. Naast artistieke training hebben de workshops ook een sociale functie door ondersteuning te bieden aan jongeren met sociale en emotionele conflicten, waarbij kunst wordt begrepen als een facilitator van het leven in de samenleving en als een genezingsinstrument.

Het theatergezelschap van Centro Ciudad de Rafaela biedt gratis voorstellingen aan onderwijsinstellingen in de stad. De Luis Remonda-auditorium, die historisch is gebruikt voor repetities en voorstellingen, moest echter worden gesloten vanwege de slechte staat van de faciliteiten. Om deze waardevolle culturele ruimte te herstellen, heeft de organisatie besloten een renovatieproject uit te voeren dat een ruimte zal bieden voor de realisatie van alle projecten met betrekking tot podiumkunsten, die constant worden aangevraagd door andere instellingen in Rafaela. 

Onafhankelijke ruimtes hebben voortdurend te maken met economische problemen als gevolg van het gebrek aan middelen en steun van de staat. Daarom vraagt Centro Ciudad de Rafaela de medewerking van de SSNA.

Beschrijving van de hulp die de stichting kan bieden: 

De stichting kan materialen en arbeid leveren voor de realisatie van een verwijderbaar plafond voor de multifunctionele ruimte. 

Gebudgetteerde investering: 

Tessio en Associates: 1.400.000,00 pesos (materiaal en arbeid voor het plafond) en 1.050.000,00 pesos (materiaal en arbeid voor elektriciteit). 

Het benodigde bedrag voor Centro Ciudad de Rafaela om deze verbeteringen uit te voeren bedraagt 2.450.000,00 pesos. De bijbehorende begrotingen zijn bijgevoegd.

👉Voor meer informatie over Centro Ciudad de Rafaela kun je hun sociale media bezoeken.

Facebook: https://www.facebook.com/teatrolasserreok/ 

Instagram: https://www.instagram.com/teatrolasserreok 

📩lasserreteatro@gmail.com

Comments are closed.