APADiR

APADiR (Asociación Pro Ayuda Discapacitados Rafaela) is een NGO die hulp biedt aan mensen met een beperking of een handicap om hun kwaliteit van leven te verbeteren en ze menselijke waardering te geven. De organisatie bezit een school waar 90 tot 110 gehandicapte kinderen en jongeren tussen 0 en 14 jaar onderwijs genieten, van wie de meerderheid in het stedelijk gebied van de stad Rafaela woont.

Deze kinderen met een beperking of handicap kunnen niet meekomen in het reguliere onderwijssysteem en missen derhalve onderwijs, omdat hun ouders niet de financiële middelen hebben om hun ontwikkeling verder te financieren. APADiR biedt ruimte voor onderwijs en het betrekken van deze kinderen, zodat ze toegang krijgen tot waardig onderwijs en hun capaciteiten kunnen optimaliseren.

Het doel van dit project is het realiseren van onderhoudswerkzaamheden aan het dak van de school die gericht is op gehandicapte kinderen en jongeren in de stad Rafaela, provincie Santa Fe.

Het dak vertoont nu flinke lekkages over het gehele oppervlak, waardoor de klaslokalen en de vleugels van het gebouw uit 1995 vochtig worden. Het probleem bestaat niet alleen uit de lekkages en het onderlopen op regenachtige dagen, maar ook de gezondheid van de leerlingen wordt aangetast door deze omgeving met een enorm hoog vochtigheidsgehalte.

De werkzaamheden die tijdens de loop van het project gerealiseerd zullen worden:

  • Schoonmaak van de buitenkant
  • Afdichting met krammen
  • Waterdicht maken van de dakconstructie
  • De daken verven en waterdicht maken
  • De regenbuizen schuren, repareren en verven

La Fundación zal APADiR ondersteunen met een donatie van het benodigde geld om de materialen aan te schaffen die worden gebruikt bij de genoemde onderhoudswerkzaamheden.

Het door APADiR aangevraagde bedrag is 4000 euro.

Locatie van de school:CalleD’Agostino 595 Rafaela, provincie Santa Fe

Bezoek de Facebookpagina van APADiR

 

Dit project wordt medegefinancierd door

wilde ganzen