APAER

APAER (Asociación Civil de Padrinos y Escuelas Rurales) – Project Veilig Water voor School en Gemeenschap

Locatie: Tres Varones, Santiago del Estero

APAER is een vereniging die als doel heeft dat leerlingen van openbare basisscholen in de binnenlanden van Argentinië hun school kunnen afmaken, zodat ze worden voorbereid op de lokale arbeidsmarkt en ze niet uit hun streek hoeven te vertrekken.Het komt vaak voor dat de landelijke scholen en de families van de kinderen die op die scholen zitten niet over de middelen beschikken om aan hun basisbehoeften te voldoen, zoals bijvoorbeeld schoon drinkwater.

De schoolgemeenschap nr. 1143 in Tres Varones, Santiago del Estero, die bestaat uit de kinderen die op de school zitten, hun families en leraren, hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Dit heeft directe gevolgen voor de gezondheid, vooral die van de kinderen. Het drinken van water dat niet geschikt is voor menselijke consumptie veroorzaakt de uitbraak van ziektes zoals o.a. cholera, diarree, hepatitis, parasitisme.

De Stichting Solidariteit Nederland Argentinië doneert via APAER het geld dat nodig is om 30 waterfilters te kopen voor de families die de gemeenschap vormen rond School nr. 1143 in Tres Varones, Santiago del Estero.

Benodigd bedrag: 5000 euro (inclusief installatie, controle en begeleiding door APAER)

Apaer