Bernardino Rivadavia-school

De Bernardino Rivadavia-school nr. 475 in de stad Rafaela, provincie Santa Fe, geeft lessen aan het basisonderwijs aan meer dan 400 studenten. Bovendien heeft het een klaslokaal timmerwerkplaats waarin een driejarige opleiding voor volwassenen wordt aangeboden tijdens de nachtdienst. Deze cursus stelt volwassen studenten in staat om een vak te leren en zo een economisch inkomen te verkrijgen dat hen in veel gevallen hun levensonderhoud oplevert.

Het workshoplokaal heeft machines die meer dan vijftig jaar oud zijn, sommige bijna verouderd en andere op een ambachtelijke manier gebouwd, die een zichtbare slijtage vertonen van intensief gebruik, waardoor het moeilijk is om elk jaar te gebruiken.

Voor de uitvoering van zijn timmercursussen heeft de Bernardino Rivadavia School machines nodig, waaronder een schaafmachine, een vierkant en een cirkelzaag. Deze hulpmiddelen zullen het dicteren van de lessen in een meer dynamische, participatieve en vooral veilige omgeving voor leraren en studenten vergemakkelijken.

Via dit project de Stichting zal Bernardino Rivadavia School nr. 475 helpen door het geld te doneren dat nodig is om dergelijke machines te kopen.

Investering: het door de Bernardino Rivadavia School gevraagde budget voor dit project is 3163 euro.

Studenten die werken in de timmerwerkplaats.
Timmerwerklessen voor volwassenen.
Huidige status van de machines.