De gezondheid van moeders en kinderen

Arriba y Calamuchita, Río Tercero, Provincie Córdoba

 Omschrijving en doelstellingen

De Cooperatieve Associatie (Asociación Cooperadora) en vrienden van het Provinciale Ziekenhuis te Ciudad Río Tercero steunen specifieke activiteiten van dit ziekenhuis die niet aangeschaft kunnen worden door een gebrek aan financieële middelen. Het ziekenhuis behandelt in het bijzonder families die niet in staat zijn om zelf voor de kosten op te draaien omdat zij geen zorgverzekering hebben. De groep bestaat uit werklozen of uit personen met een minimaal inkomen. Dagelijks worden om en nabij 4300 patiënten van alle leeftijden geholpen, waarvan de meerderheid kind is. 70% van de patiënten bestaat uit vrouwen en kinderen. Het ziekenhuis behandelt patiënten uit twee streken (Tercero Arriba y Calamuchita), bestaand uit platteland (30%) en een aantal dorpen (70%).

De Cooperatie heeft de Stichting Solidariteit Nederland Argentinië om hulp gevraagd met de volgende doelstelling:

Algemeen doel: Behandeling van patiënten met een leeftijd tot 4 jaar. Preventie
van kindersterfte.

Specifieke doelen: De patiënten (moeders) op de hoogste stellen van de besmettelijke infectieziekten. De dienstverlening verbeteren door, met behulp van speciale apparatuur, complicaties te vermijden: een verplaatsbare couveuse (mobiele service voor het ziekenhuis) en een hartslagmeter (om het onderzoek minder traumatisch voor de baby´s te maken).
De uitgaven na de aanschaf van deze medische apparaten zullen worden gedekt door het ziekenhuis. Dit garandeert de geldigheid van het project.

 Verantwoordelijken: De directeur van het ziekenhuis Dr. Carlos Antonio Farías en Susana Scroppo, verantwoordelijk voor de Cooperatie (Cooperadora) van het Ziekenhuis.

 Kosten: De aanschaf van de apparatuur komt op € 3700.