Fundación Ruta 40

Fundación Ruta 40

Ruta 40 – project schoon water voor 3 landelijke scholen in Chubut en Neuquén (240 leerlingen in totaal).

Het project:

Het doel van het project is om deze scholengemeenschappen op het platteland, die geen toegang tot schoon water hebben, te voorzien van “Life Straw” waterfilters en de gemeenschap te onderwijzen in het juiste gebruik ervan. Deze microbiologische filters van Zwitserse origine zorgen voor veilig drinkwater door middel van een eenvoudig en makkelijk te gebruiken mechanisme, gebruikmakend van de zwaartekracht. Ze hebben noch batterijen noch elektriciteit nodig en vereisen weinig onderhoud. Bovendien voldoen de filters aan de hoogste normen (vastgesteld door de WHO) voor waterbehandeling; het elimineren van bacteriën, virussen en parasieten.

De verwachte resultaten:

  • Het uitrusten van elk van de drie scholen met een ‘Life Straw’ filter om zo besmetting met via water overgebrachte ziekten te voorkomen; zorgen voor schoon water: water vrij van virussen, bacteriën en parasieten om te drinken en mee te koken.
  • Het trainen van leerlingen, docenten en medewerkers in het gebruik, de verzorging en het onderhoud van het filter en het gebruik en de behandeling van water.
  • Vergrote bewustwording van het belang van veilig drinkwater.

* Reductie van diarree en gastro-intestinale ziekten onder leerlingen.

Ruta 40 is een non-profitorganisatie met als belangrijkste doelstelling bij te dragen aan de ontwikkeling van plattelandsscholen in de buurt van de Ruta Nacional 40. Zij geloven dat de versterking van landelijke scholen gelijke onderwijskansen bevordert en dat een hoger opleidingsniveau weerspiegeld wordt in een betere samenleving.

De investering:

Aankoop, distributie en levering van drie ‘Life Straw’ filters.

Het gevraagde bedrag: € 2.900,-