Het verbeteren van de levenskwaliteit van jongeren in een sociaal kwetsbare situatie

Project: Het verbeteren van de levenskwaliteit van jongeren in een sociaal kwetsbare situatie

Stichting Opvanghuis (El Ceibo) Rafaela, Provincie Sante Fe, Argentinië

Omschrijving en doelstellingen:

Het opvanghuis/boerderij “El Ceibo” staat momenteel onder druk van sociale urgenties veroorzaakt door de economische moeilijkheden die Argentinië doormaakt. Velen verlaten het platteland en vertrekken naar de stad Rafaela uit hoop op een beter leven. De openbare gezondheidszorg en de arbeidsmarkt kunnen deze migratiestroom niet bijbenen en zijn niet in staat om alle mensen in de stad op te nemen. Hierdoor in een groot deel van de bevolking op de rand van de armoedegrens terechtgekomen en zijn de werkloosheidcijfers alarmerend.

Het opvanghuis/boerderij probeert in te springen op de behoeften en heeft dit opvanghuis tot haar beschikking zodat jongeren terecht kunnen voor een opleiding of voor workshops over timmeren en koken, en op deze manier geholpen worden om weer deel te kunnen nemen aan de maatschappij. In het Huis verblijven 15 jongeren zonder familie, 10 jongeren en volwassenen die meehelpen in het Dagverblijf en tussen de 120 en 150 begunstigden uit de Colonia de Vacaciones, voor kinderen, tieners en volwassenen die in armoedige omstandigheden verkeren en hulp van verschillende instanties in de stad krijgen.

Het opvanghuis/boerderij “El Ceibo” houdt zich staande met eigen financiëele middelen. De laatste jaren is er een fors tekort aan deze middelen ontstaan die besteed werden aan basisbehoeften zoals voeding, kleding en gezondheidszorg. Door de ze situatie zijn er projecten ter verbetering van deze stichting stil komen te staan.

De Stichting Opvanghuis “El Ceibo” verzoekt het volgende:

  1. Het vervangen van het meubilair en benodigdheden in de slaapkamers (bedden, lampjes, kasten, matrassen)

  2. De inrichting van de workshop-ruimte Timmeren en Koken (ijskast, timmergereedschap en keuken)

De duur van het project wordt geschat op 2 maanden vanaf het moment dat alle spullen

binnen zijn, de installatie en het in de praktijk brengen van dit alles bij de jongeren (in het geval van gereedschap bij de timmervaardigheden).

Verantwoordelijk: Dhr. Hans Gerd Wiesner, Directeur Stichting Hogar.