Installatie van aardgas en kachels

Umbrella Project: Het verbeteren van de levenskwaliteit van jongeren in een sociaal kwestbare situatie.

Fundación Hogar (El Ceibo) Rafaela, Provincia de Santa Fé, Argentina

Omschrijving en doelstellingen:

Hogar Granja (Thuis Boerderij) probeert families met kinderen met speciale capaciteiten en die een plaats van beheersing en onderwijs nodig hebben te helpen. El Hogar verleent aan de jongeren onderwijs om hun terugkeer in de maatschappij mogelijk te maken door middel van timmer- en kookworkshops. De economische middelen zijn van El Hogar en zijn bedoeld om de basisbehoeften zoals voedsel, kleding en gezondheidszorg te dekken. De projecten ten behoeve van institutionele verbetering zijn uitgesteld bij gebrek aan middelen.

El Hogar Granja el Ceibo vraagt om hulp bij de aanschaf van een aardgas installatie en kachels. Het gebruik van gas zal de huidige kosten van gasflessen en elektriciteit van elektrische kachels op grote schaal verminderen, alsook het gebruik van brandhout voor de verwarming. Deze leidingen moeten worden geïnstalleerd door het hele Hogar voor slaapkamers, keuken, kantoor, activiteitenkamer en voor de therapie- en trainingruimte. In totaal 9 kachels. De keukenapparatuur moet worden aangepast en veiligheidskleppen moeten worden geïnstalleerd.

Verantwoordelijk: Dhr. Hans Gerd Wiesner, Directeur Stichting Hogar

Rechtstreekse begunstigden: jongeren en ouderen, 15 die deelnemen aan El Hogar en 10 die deelnemen aan Hogar de Día (dagopvang). Daarnaast nog eens 120 tot 150 begunstigden die kunnen deelnemen aan het zomerkamp voor kinderen en jongeren, afkomstig van verschillende instellingen uit de stad.

Kosten: aankoop van materiaal, installatie van sanitair en aanpassing van de keuken apparatuur Totaal: Argentijnse pesos 37.000, € 6.800.

Het bedrag zal worden opgehaald tijdens de Misa Criolla, die op 9 december 2009 zal plaatsvinden. Wilde Ganzen zal bijdragen door het door Stichting Solidariteit Nederland Argentinie opgehaalde bedrag te verhogen met een extra percentage.