Kippenfokkerij

Een kippenfokkerij Fundación Vida Nueva
Glew, Provincia de Buenos Aires, Argentina

Projectbeschrijving en doelstelling: De Stichting Vida Nueva (Nieuw Leven) is een liefdadigheidsorganisatie, met als doel de Preventie en Rehabilitatie van drugsverslaafden en hun familie uit sociaal zwakke milieus. De 20 jongeren die in deze instelling verblijven, krijgen activiteiten aangeboden met concrete taken ter ontwikkeling van verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef, die de reïntegratie van deze jongeren in de maatschappij zullen vergemakkelijken.
Het therapeutisch team heeft hierbij de mogelijkheid om houding en gedrag, zoals onder andere verantwoordelijkheidsgevoel, plichtsbesef, bezit en solidariteit, te evalueren.
Dit project bestaat uit het fokken van 300 kippen in twee stadia van 150 kippen elk, voor de verkoop en voor eigen consumptie. De opbrengst zal gebruikt worden om nieuwe kippen aan te schaffen, alsook voor reparaties aan het instellingsgebouw.
De duurzaamheid van dit project is gebaseerd op de zekerheid dat de kippen verkocht kunnen worden aan familieleden van de bewoners en via een locale producent die heeft toegezegd bij de verkoop te helpen. Belangrijk te vermelden is dat de consumptie van kip, en de vraag naar kwaliteitskippenvlees, in Argentinië zeer hoog is.
Dit project zal twee maanden duren, met de verwachting dat het in de toekomst zichzelf zal kunnen bedruipen. Deze verwachting is gebaseerd op een pilotproject met 100 kippen dat succesvol is verlopen.

Specifieke doelstellingen: De aanschaf van 300 kippen, in twee stadia van ieder 150 kippen. De kippen moeten worden gevoed gedurende 60 dagen vóórdat ze doorverkocht worden. De opbrengst zal voldoende zijn om de voorraad kippen weer aan te vullen, hen te voeden, en weer te verkopen. Voor dit project zoekt de Stichting Vida Nueva fondsen voor de aankoop van een totaal van 300 kippen, voedsel, voer- en drinkbakken, een diepvriezer, een kippenplukmachine, en de reparatie van een voertuig dat wordt gebruikt voor vervoer van de koopwaar en het zaagsel.

Verantwoordelijke: Luis Alberto Suarez en het bestuur van de Stichting Vida Nueva

Begunstigden: De direct begunstigden van dit project zijn 20 jongeren. De indirect begunstigden zijn 20 families en de gemeenschap.

Kosten: Aankoop van 300 kippen, voedsel, voer- en drinkbakken, een diepvriezer en een kippenplukmachine en reparatie van een voertuig. Totaal: 1.986 € (8.894 pesos)