Opbouw en installatie van een waterreservoir

APAER Plattlandschool N 361
Chacar Bajada,  Provincie van Santiago de Estero

Deze stichting ondersteunt plattelandsscholen in geheel Argentinië door verschillende soorten hulp aan te bieden (bouw en installatie van waterreservoirs, gebouwen, groententuinen en kassen), onderwijstraining en ondersteuning aan micro-entrepreneurs.
Het huidige schoolgemeenschapsproject stelt zich tot doel om te ondersteunen bij de bouw van een waterreservoir op land dat in bezit is van de school, om de plattelandsgemeente van Cha–ar Bajada te voorzien van drinkwater.

De school Nr.361 had een reservoir dat de plattelandsgemeente en de families, die in de buurt van de school leven, van water voorzag, omdat ze zelf geen eigen waterbron hebben. Helaas is dit waterreservoir kapot gegaan.
Daardoor is de financiering van een nieuw waterreservoir, met een capaciteit van 40.000 lts om het water in op te slaan en te conserveren, dringend nodig.
Dit reservoir zal de behoefte aan dit vitale levenselement voor de locale bevolking afdekken. De ondertaande foto’s kunnen u een beter beeld geven van de problematische situatie in dit gebied. Het doel is om een systeem te bouwen dat zowel regenwater als rivierwater opvangt.
Door de abnormale droogte waar de provincie helaas mee te kampen heeft, is het noodzakelijk om 2 verschillende systemen te bouwen voor de school en voor de omliggende wijken.
Een systeem waar we water kunnen opvangen van de daken en een system waar we het toevloeiende water van een nabije rivier kunnen benutten.

Projectleider:
Elisa Lopez Motto (Voorzitter)
Doelstellingen:
van het project waarvoor wij uw steun vragen:

Steunverlenen bij het oplossen van het tekort aan drinkwater, daarbij altijd respect voor de natuur in gedachte houdend

De gezondheid te waarborgen en de levensomstandigheden van lokale bevolking te verbeteren, waardoor mogelijkheid op ziektes wordt verkleind.

Een nieuwe tank bouwen om regenwater op te vangen en de oude tank dichten om ongelukken te vermijden. Tevens een systeem bouwen waarmee we rivierwater kunnen gebruiken tijdens de droge tijd.

De lokale bevolking te onderwijzen in het onderhouden en schoonmaken van de tank om de waterkwaliteit te garanderen.

Ontvangers:
40 jonge leerlingen van de plattelandsschool (variërend in de leeftijd van 5 tot 14 jaar), onderwijzers, ouders en de buurt. Dit betreft ongeveer 85 mensen in totaal. Alle ontvangers wonen in een plattenslandsomgeving. Het percentage vrouwen is 50% en ook het percentage kinderen bedraagt 50%
.
Benodigheden:
Financi‘le steun om de watertank te bouwen bedraagt € 3884. Onze Stichting heeft een verzoek van  € 2715 ontvangen. Het restant wordt betaald door Fundación APAER.

Met dank aan de Churdh of Our Saviourä in Den Haag en de medewerking van Vicente Pastor hebben we € 1480 is met behulp van de Universiteit van Utrecht en de medewerking van Mw. Sofia Galligani tot stand gekomen.