School – werkplaats Carlos Mugica

De Carlos Mugica school-Werkplaats is ontstaan in 1985 uit een ambitieus sociaal project ,uitgevoerd in de wijk Virgen Misionera (Bariloche), om aan de vraag van lokale inwoners aan de regering om een onderwijsinstelling te voldoen.
De school is speciaal ontworpen om jonge en oude mensen, uit arme wijken met speciale onderwijsbehoefte, te helpen om hun lagere school af te maken en een beroep te leren.

Dit geeft hen de mogelijkheid om te rehabiliteren en een bijdrage te leveren aan de maatschappij, daarbij het criminele milieu te verlaten waarin zij leven: de leerlingen nemen deel aan stoffeer-, handwerk- , kledingontwerp- en kookcursussen.
Daar de meeste mensen, die aan de school deelnemen, vanuit een thuis met een gebrek aan warmwater komen, bouwen ze een badkamer met warmwater zodat de leerlingen zich kunnen douchen in de school.
Helaas moeten de leerlingen na het douchen weer dezelfde vieze en natte kleding aan als vóór het douchen. Om dit probleem te verhelpen hebben ze gevraagd om te helpen bij de aankoop van een wasmachine en een droger, die dan kunnen worden gebruikt om de kleren van de leerlingen te wassen.

We moeten erop wijzen dat Bariloche een erg koude stad is en dat het gebied, waar de school zich bevindt, een gemiddelde temperatuur kent van 6oC, met zeer lange regenseizoenen. Daarom is het moeilijk voor de arme mensen, die aan de school verbonden zijn, om zich te houden aan de basishygiëne, resulterende in meerdere gezondheidsproblemen en huidinfecties.
Dit vormt ook problemen voor hun toetreding in de arbeismarkt. Verantwoordelijke: Roberto Candino (Schooldirecteur).

Beschrijving
De school probeert mensen, die uitgesloten waren van het formele onderwijssysteem (volwassene en meerderjarige mensen zonder lagere school, minderjarigen doorgestuurd door de kinderrechter, tienermoeders of zwangere meisjes, etc) en vaak de enige broodwinner van hun familie waren, een mogelijkheid te bieden om terug te keren in de arbeidsmarkt. Alle mensen, die aan de school deelnemen, kunnen na een dag van intense arbeid een douche nemen en hun persoonlijke hygiëne verzorgen. Dit is met name belangrijk, omdat veel leerlingen thuis deze mogelijkheid niet hebben. We kunnen niet spreken over toetreding van de arbeidsmarkt, wanneer een persoon “vies ruikt” en niet aan de basishygiëne kan voldoen. Op dit moment heeft de school alleen twee kleine badkamers (één voor de vrouwen en één voor de mannen). Door de klimatologische condities in het gebied (met lange periodes van sneeuw en intense regen), en niet genoeg douches, dwingen de assistenten om vuil te blijven.

 

Ontvangers
De school-werkplaats is een lagere school voor jonge en oude mensen (80 mensen in de leeftijd van 13 tot 58 jaar), erop georiënteerd om in de behoefte van de arme wijken in de stad Carlos de Bariloche te voorzien.

Doelstellin g
de mogelijkheid aan de leerlingen, die de cursussen bijwonen, te bieden om een douche te nemen en om hun kleren te wassen, daarmee de hygiëne te verbeteren en om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verzoek: Deel 1
De complete constructie wordt verdeeld in drie ruimtes. De eerste ruimte zal de douches (2X), de thermotank en de boiler herbergen. De tweede zal een wastafel met een spiegel bevatten. De laatste ruimte zal drie nieuwe toiletten hebben. De totale kosten bedragen €3.000.>Met de generositeit en de inzet van de studenten van

The American School of The Hague
en onder de leiding van Mevr. Dorothy Adamson, is het onze Stichting gelukt om €3.000 voor dit betekenisvolle project bij elkaar te verzamelen.

Deel 2
de aankoop van een wasmachine en een droger. Totale kosten: €580.Met de generositeit  en inzet van

Wereld Toko:
Lekkerker van een totaal van €500, is onze Stichting gelukt om  de gevraagd geld te sturen.