Sierra Dorada

Deze stichting helpt in San Marcos Sierra in het noorden van de provincie Córdoba bij de opvoeding van kinderen en jongeren die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Het voornaamste doel van deze NGO is het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen in kwetsbare situaties door processen van sociale integratie en integratie op de arbeidsmarkt te vergemakkelijken en te begeleiden en op die manier hun ontwikkeling en zelfstandigheid te bevorderen. De stichting oefent haar missie uit door middel van opvanghuizen, programma’s om gelijke rechten tussen mannen en vrouwen te bevorderen en speciale aandacht voor minderjarigen met problemen als extreme armoede, uitsluiting, lichamelijke en/of fysieke verwaarlozing.

IMG_3946 IMG_3947 IMG_3948 IMG_3950

Het opvanghuis van Sierra Dorada heeft plek voor 32 kinderen, die er wonen met hun volwassen begeleiders. De kinderen komen uit landelijke en kwetsbare gebieden uit de hele provincie. Ze gaan naar de dorpsschool en degenen met speciale behoeften gaan naar een speciale school in Cruz del Eje op 20 km van het opvanghuis, waar ze persoonlijke aandacht krijgen van een hulpdocent. In vakantieperiodes worden kampen georganiseerd in verschillende nationale parken. De stichting steunt ook biologische families, gastgezinnen en adoptiegezinnen om de relatie met de kinderen en de zorg voor ze te verbeteren in het ondersteunende proces en herstel van gezinnen.

Project voor het opknappen van de eetruimte van de kinderen en aanbouw: de huisraad van het opleidings-opvanghuis Sierra Dorada in San Marcos Sierra wordt vervangen om een schone, gezonde en fijne ruimte te waarborgen voor de kinderen die er opgroeien. De meubels van de eetruimte en het keukengerei zijn compleet versleten door jarenlang onafgebroken gebruik. De tafels en stoelen worden gebruikt voor drie maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avondeten), tijdens het huiswerk maken, voor buitenactiviteiten, enz. dit project beoogt de ruimte te verbeteren waar de kinderen en tieners hun dagelijks leven doorbrengen.

IMG_3943 IMG_3944 IMG_3945

De investering wordt geschat op € 1300. Dit geld wordt aangewend voor de aankoop van stoelen, tafels, pannen, koekenpannen, bekers en kannen van roestvrij staal, borden en bestek.

Deze voorwerpen vergen weinig onderhoud en als ze gerepareerd moeten worden vanwege de dagelijkse slijtage, wordt dit gedaan in de werkplaats van de stichting door de smid-onderwijzer en de jongeren die deze opleiding volgen in het opvanghuis.