Uitrusting voor een opvanghuis

Project: Uitrusting voor een opvanghuis. Verbouwing van de keuken en de eetzaal
Stichting Fundación Sierra Dorada, Provincie Buenos Aires
San Marcos Sierras dto. Cruz del eje in het noordwesten van de provincie Córdoba.

Omschrijving en doelstellingen

De Stichting Sierra Dorada helpt kinderen en jongeren (tussen 2 en 18 jaar) die worden doorverwezen door het Ministerie van Justitie. Deze kinderen en jongeren krijgen de kans zich op de toekomst voor te bereiden door verschillende vaardigheden te leren, zoals houtbewerking. Er wonen op dit moment dertig kinderen in het tehuis en 40 kinderen van het dorp gaan er dagelijks heen om huiswerk te maken, cursus te volgen en voeding te ontvangen. 100% van deze kinderen komt van het verarmde platteland. Stichting Solidariteit heeft tweemaal eerder projecten van Fundación Sierra Dorada ondersteund, met zeer goede resultaten.

Het opvanghuis is enig in zijn soort in het noordwesten van de provincie Córdoba, waar de meeste armoede van de provincie heerst en veel kinderen in de armoede dreigen te blijven. Op dit moment is het noodzakelijk om de keuken en de eetzaal weer vorm te geven en in te richten. Omdat het er weinig regent, moet er een nieuwe afwatering komen met een systeem dat zuinig is met water in de keuken, met name de afwasmachine.
De vloer van de keuken en de eetzaal zijn erg versleten en de tegels zijn gebroken. Ze moeten vervangen worden om de hygiëne te kunnen waarborgen.
De voorschriften voor het werken met voeding vereisen dat de aanrechtbladen in de keuken van roestvrij staal zijn. Dit is niet het geval en ze moeten dus worden vervangen.

Details van het project

Het opvanghuis verzoekt om steun voor de verbouwing van de keuken en de eetzaal, die beide dagelijks worden gebruikt
•Vervanging van de aanrechtenbladen in de keuken door aanrechtbladen van roestvrij staal
•Vloertegels in de keuken en de eetzaal, verf
•Een nieuwe afwatering voor de afwasmachine
•Kranen voor warm en koud water
•Gespecialiseerde vaklui. De rest van het werk wordt gedaan door vrijwilligers van het opvanghuis.

Verantwoordelijke persoon van de stichting Sierra Dorada:

Julio Laciar – Voorzitter

Totale kosten: € 3.584,53 – 50% is aan The Church of Saviour in Den Haag gevraagd, de rest wordt gefinancierd door de Stichting Solidariteit Nederland Argentinië en Wilde Ganzen.