Warmte voor het tehuis

De Sierra Dorada Foundation helpt kinderen en jongeren (van pasgeboren baby’s tot en met 18 jaar oude adolescenten) die naar Home worden doorverwezen door het Ministerie van Justitie. Deze kinderen en jongeren krijgen de kans verschillende vaardigheden en capaciteiten te leren die hen in staat stellen een baan te krijgen en om op een positieve manier deel uit te maken van de maatschappij. De Stichting biedt workshops in de timmer en handgemaakte producten. Op dit moment wonen er dertig kinderen permanent in het huis, en 15 kinderen van de gemeente komen dagelijks naar school om huiswerk te voltooien. 80% is afkomstig van het platteland.

 

Omdat het huis niet beschikt over een verwarming op gas systeem is het zeer moeilijk om een redelijk warme omgeving te creëren tijdens de wintermaanden. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van hout, dat het ecologisch evenwicht van de bossen verstoord en het hout zorgt voor een slechte verwarming.

Het project bestaat uit het installeren van een gas distributeur (een Zeppelin) met een betonnen voet, ondersteund door een beveiligingssysteem. Nadat dit is gebeurd, zullen gasleidingen ondergronds en bovengronds worden geïnstalleerd. Ten slotte zullen er kachels volgens de veiligheidsvoorschriften worden geïnstalleerde, met inbegrip van gasalarmen en ventilatieventielen.

De verwarming op gas zal bijdragen om de volgende doelstellingen te bereiken:

  1. het verminderen van de hoeveelheid zieke kinderen en adolescenten tijdens de herfst en de winter, (borst- en ademhalingsproblemen en griep)

  2. het verbeteren van het leervermogen van de kinderen ten gevolge van: a) verbetering van de aanwezigheid op school en b) verbetering van het concentratie- en leerniveau.

Vermijd ontbossing (milieuvoordeel) en ga over naar een veiliger systeem, met een beter beheer van de middelen.

Het verzoek omvat: leiding voor de bouw van het gasnet en de voorbereiding en installatie van een Zeppelin (ontvanger voor gastas in metaal).

Verantwoordelijk: Julio Laciar – Voorzitter

Totaal: €1.565