Water voor onze school

APAER – Escuela Hogar Nº 374 Water voor onze school –
Paraje de Picada Zulma, Departamento Guaraní,
Provincie van Misiones.

Het project:
Meewerken aan een optimale drinkwatervoorziening voor de landelijke gemeenschap van Picada Zulma en voor de educatieve gemeenschap van school nr. 374 in het bijzonder. Een waterput en een elektrische pomp zijn onmisbaar om in de basisbehoeften die van water afhankelijk zijn (consumptie, hygiëne, het bereiden van maaltijden, etc.) te kunnen voorzien. Op dit moment ontbreekt het de schoolgemeenschap en de families die in de omgeving wonen hieraan.
Het gebrek aan water vormt hier een groot gezondheidsrisico voor de populatie. De school is met behulp van houten platen en zink gebouwd door de inwoners van de gemeenschap en is op dit moment afhankelijk van een onbetrouwbare waterbron die van tijd tot tijd droog komt te staan.
De gemeenschap bestaat uit 25 families die sporadisch werkzaamheden verrichten voor de tabaksindustrie en in erbarmelijke omstandigheden leven. De gemeenschap is van keuterboertjes in armoedesituatie.

Algemeen doel:
Het aanleggen van een waterput van 100 meter diep en het plaatsen van een elektrische pomp en het onderwijzen van personeel en ouders in het gebruik van deze waterbron.

Specifieke doelen:
– Het realiseren van een definitieve oplossing voor het drinkwaterprobleem van het gebied.
– Bescherming van de gezondheid en verbetering van de levenskwaliteit van de bewoners van het gebied. Door de voorziening hopen we te bereiken dat de kans om ziekten op te lopen verminderd voor zowel jong als oud.
– De school van Picada Zuma te voorzien van een elektrische pomp om daarmee drinkwater uit schone waterbronnen te kunnen verkrijgen.
– Het onderwijzen van het onderwijspersoneel en de leden van de Commissie van Ouders van de school in het gebruik en onderhoud van de elektrische pomp om daarmee de kwaliteit van het water voor menselijke consumptie te waarborgen.

Verantwoordelijke:
de directrice van de school: Asociación Civil Padrinos de Alumnos y Escuelas Rurales (APAER) http://www.apaer.org.ar/

Begunstigden:
De directe en indirecte begunstigden zijn ongeveer 100 studenten, onderwijspersoneel, ouders en buren van de school.

Kosten:
De kosten voor de voorbereiding van de waterput, de koop en installatie van een elektrische pomp en het gebruik en het onderhoud daarvan bedragen in totaal .
Total: 20.955 pesos = €4.482

Click to see more pictures

Click to see more pictures

Click to see more pictures