Waterput voor kinderen, jongeren en moeders

Waterput om kinderen, jongeren en moeders te voorzien van water in de opvangcentra.
Atelier-School San Jorge
La Providencia GARIN
Provincie Buenos Aires, Argentinië

Omschrijving en doelstellingen:

De Atelier-School San Jorge ontvangt dagelijks circa 50-70 kinderen, jongeren en hun moeders. Het gaat hierbij om families die onder de armoedegrens leven en waarvan de meerderheid op staat leeft. De kinderen en jongeren behoren tot de leeftijd van 4-20 jaar. Deze werkplaats biedt hen ruimte en de kans om iets te leren. Het aanbod bestaat uit koken, hulp bij huiswerk, het opzetten en onderhouden van een tuin, naaien, weven en speelgoed maken, muzieklles, handarbeid (met hout, verf, klei), het maken en verkopen van ambachtelijke zeep, het recyclen van kranten en tijdschriften in de vorm van tassen. De kinderen en jongeren worden ook voorzien van eten en drinken op de Atelier-School.

De Atelier-School San Jorge moet rondkomen van de maandelijkse bijdragen van leden en van de verkoop van producten die in het atelier gemaakt worden. Het etenswaar wordt gedoneerd. Het is een initiatief van burgers zonder winstoogmerk de activiteiten worden grotendeels opgezet door vrijwilligers.

De Atelier-School wil graag de aanleg van een waterput verwezenlijken, zodat er water beschikbaar is voor de opvang-ateliers die kinderen opnemen. Het water dat nodig is, wordt nu op een zeer arbeidsintensieve manier verkregen. De waterput zal op een voorgeschreven plek in de buurt komen zodat vele mensen hier gebruik van kunnen maken. Het project betreft de Zona Norte del Gran Buenos Aires, 3 kilometer van de stad Garin (gevaarlijke wijk), en zal tien dagen in beslag nemen. Op dit moment is er geen schoon water beschikbaar in de wijk.

Verantwoordelijke persoon: Mevr. M. Celina Alcaide (Penningmeester)

Begunstigden: tussen de 50 en 70 kinderen, jongeren en moeders uit kansarme wijken.

Kosten: waterput en de aanleg ervan, €1020.