Wederopbouw van cultureel centrum “Mensajes del Alma” (Berichten van de ziel)

Fundación Stichting Defensores del Chaco (Verdedigers van de Chaco) Wijk Chaco Chico , Paso del Rey, provincie Buenos Aires.

Beschrijving project en doelstellingen

De Stichting Defensores del Chaco is werkzaam in het noord-westen van de stad Buenos Aires, een van de armste gedeelten van de stad waar al meer dan 15 jaar hardnekkige armoede heerst. De meeste inwoners van deze wijk hebben nooit deelgenomen aan de formele arbeidsmarkt en evenmin aan het schoolsysteem. Ze hebben ook geen toegang gehad tot het zorgsysteem. In deze omgeving organiseert de Stichting Defensores del Chaco activiteiten op het gebied van sport, educatie en kunst voor meer dan 1.700 kinderen en jongeren. Via deze activiteiten probeert de Stichting leidinggevenden op te leiden die kunnen bijdragen aan een proces van verbetering, jonge mensen die bij kunnen dragen aan een verandering binnen hun eigen gemeenschap; jonge mensen die zich bewust zijn van de situatie waarin ze leven en die willen meewerken aan een verbetering van die situatie.
De Stichting beschikt over een peuter- en kleuterschool en over een Cultureel Centrum.
Op 12 april 2012 werd dit gebied getroffen door een zware storm die ernstige schade veroorzaakte. Deze tornado ontwortelde bomen, verwoestte daken en gebouwen. De water- en electriciteitsvoorzieningen van het stadsdeel werden door de storm vernield en van het Culturele Centrum bleef niets over.

Wilde Ganzen zal een groter wederopbouw-projekt steunen. De Stichting Defensores del Chaco heeft een verzoek gericht aan onze Stichting solidariteit om bij te dragen aan het herstellen van het dak van de kleedkamers van de sport-afdeling van het Culturele Centrum.

Specifieke doelstellingen

Herstel van het dak van de kleedkamers van het Culturele Centrum

Het opnieuw opstarten van de activiteiten op het gebied van kunst en sport waaraan meer dan 1.700 kinderen en jongeren van het stadsdeel deelnemen.

Leidinggevenden: Maximiliano Pelayes (Directeur) en Matías Luna (penningmeester)

Komt regelrecht ten goede aan: 700 kinderen en jongeren. Hiervan zijn ongeveer 40 % meisjes.

Indirect

IndirectIndirect komt het project ten goede aan 10.200 personen in dit stadsdeel.

Totale kosten: 16.800 pesos (€ 2.800) die gefinancierd zouden moeten worden door SSNA waarbij Wilde Ganzen de door ons opgehaalde gelden verhoogt met een bijdrage van 55%.