Wichi Project: school voor verschillende doeleinden

Las Lomitas, Formosa Province

Dit project behelst het bouwen van een centrum voor diverse activiteiten, met inbegrip van een school en faciliteiten voor kleine ondernemingen evenals een medisch centrum. Het project is verdeeld in twee fasen met geschatte totale kosten van USD 65.000.

De eerste fase bestaat uit de bouw van de school voor een bedrag van USD 35.000, die door de Foundation is goedgekeurd. De Foundation doneerde USD 28.000, die door het Gala Argentina en een schenking van de American School van Den Haag werd verzameld.
De overige kosten werden betaald door een gulle schenking van Tom en Susan Berna uit Zwitserland.Wichi Project: school voor verschillende doeleinden
De bouw van het Centrum voor meerdere doeleinden wordt gedaan door het Ontwerp van de Bouw van de Huisvesting en Het Onderzoekscentrum van de Nationale Technische Universitaire Regionale Faculteit van Fe Santa (CECOVI) en door de Vereniging voor de Bevordering van Cultuur en Ontwikkeling (APCD). De arbeid wordt geleverd door de Wichi gemeenschap zelf.

Een contract is ondertekend door alle deelnemende partijen. Dhr. Bernardo Brunswig en Dhr. Christoph von Boch zijn benoemd als offici‘le vertegenwoordigers van de Stichting in Argentinië.
Zij bewaken de voortgang van de bouw en zij houden ook toezicht op de overdracht van fondsen aan CECOVI en APCD. De betaling wordt verricht in fasen en wordt slechts verricht bij voltooiing van elk stadium van het bouwproces en op basis van de facturen.

De eerste fase van het project werd voltooid in december 2003. Begin 2004 maakte de American School van Den Haag een nieuwe schenking
van € 3.000 om de voortgang van het werk mogelijk te maken.